Dammers houtskool 10kg

Prijs:

19,95 incl. BTW

Nu je een fantastisch kook apparaat hebt aangeschaft wil je natuurlijk gelijk beginnen. Dan kun je naar de supermarkt om een zakje kolen te halen, maar dit is een 'rookie mistake'. Het soort houtskool wat er in je barbecue gaat is namelijk heel belangrijk. Voor de temperatuur, maar ook voor de smaak!

Dammers houtskool onderscheidt zich als volgt:
– Het laat zich makkelijk aanmaken. Wat veel tijd scheelt.
– Het brandt gelijkmatig en erg langdurig (dus zuinig in gebruik).
– Het brandt met zeer hoge temperatuur, waardoor het vlees dus snel dichtschroeit.
– Het spat tijdens het branden niet, dit zorgt ook voor een stukje veiligheid tijdens het grillen.

Categorieën: ,

Beschrijving

Het beste resultaat op de keramische barbecue bereikt u met grote stukken houtskool (restaurant houtskool). Grote stukken houtskool branden geleidelijker en gaan daardoor langer mee. Door de ruimte tussen de houtskoolstukken is de zuurstoftoevoer optimaal en kunt u de temperatuur veel beter controleren. Helaas vind u grote stukken houtskool niet in de supermarkt, maar vaak alleen bij de groothandel. Bij de aankoop van uw keramische barbecue bij De Kolencentrale kunt u Dammers restaurant Houtskool meebestellen zodat u thuis direct aan de de slag kan.

 

Burn it up!

Vul de keramische barbecue tot driekwart met vuistdikke kolen en haal de keramische dop van de bovenkant af. Verspreid drie aanmaakblokjes over de kolen. U hoeft ze niet te begraven, dan krijgen de blokjes te weinig zuurstof, maar leg ze tussen het houtskool en zet de fik er in! Geniet eventjes van de vlammen van de aanmaakblokjes. Sluit vervolgens de deksel en doe de luchtschuif onderin geheel open. De temperatuur zal stijgen door het vuur van de aanmaakblokjes en dan even dalen om vervolgens weer te stijgen door het gloeien van het houtskool.

Wanneer de keramische barbecue op temperatuur is, zet u de zwarte gietijzeren dop er op. Hier kunt u (samen met de luchtschijf beneden) de temperatuur mee regelen. Dat kan heel exact, maar vereist wel wat oefening. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is zorgt u dat de luchtschuif beneden een stukje open is (ongeveer een duim ruimte) en ook de dop bovenop hoeft maar voor een kwart open te staan. Wordt de keramische barbecue te warm, dan zorgt u dat er minder lucht in komt door de schuif minder ver open te zetten. Als de keramische barbecue niet warm genoeg is, doet u de schuif verder open.

Extra informatie

Model barbecue

Dammers